Telwin leader 150

€ 179,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Telwin acculader Leader 150 Start

De Telwin Leader 150 Start is een 20A acculader en starter geschikt voor het laden van 12V loodzuur accu’s.

De Leader 150 heeft ook een Boost stand t.b.v. snelladen. De lader kan dan met maximaal 20 Ampere laden voor 12V accu's (in de Boost stand van de lader).
De acculader is beveiligd tegen overbelasting (piekspanningen) van het 220V net en ompoling bij aansluiten van de accuklemmen.

Geschikt voor
De Leader 150 is geschikt voor 12V accu’s van 25Ah tot ongeveer 250Ah.

Startfunctie
De startfunctie (140A maximaal startvermogen) van de Leader 150 is geschikt om een voertuig met een 45Ah te kunnen starten. Voertuigen met grotere accu's (tot 80Ah) kunnen ook gestart worden met de Leader 150 maar dan is een pre charge nodig. De accu moet dan dus eerst even geladen worden alvorens een startpoging te doen. Een pre charge kan overigens ook nodig zijn voor de kleinere accu's. Of het starten lukt hangt altijd af van de restcapaciteit in de accu van het te starten voertuig. Als dat te laag is dan is een pre start meestal nodig.

Uitgerust met ampèremeter
De lader is uitgerust met ampèremeter. Als het ampèrage afneemt dan weet u dat de accu vol aan het raken is. Hoe lager het ampèrage hoe voller de accu. Als de ampèremeter bijna op 0 staat dan is de accu vol en dan moet u de lader van de accu halen. De Leader is geen automatische lader die stopt als de accu vol is.

Meegeleverd bij de lader
Lange flexibele kabels met accuklemmen
Een duidelijke gebruiksaanwijzing
Een extra zekering