Telwin alaska 150

€ 139,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Telwin Acculader/startbooster Alaska 150 Start 12V

Tronic: dat is Telwins elektronische functie die de laadstroom bijhoudt, en zorgt voor automatische onderbreking en herstart bij het onderhouden van de accu.

Voor alle 12V-accu's
Deze acculader, onderhouder en starter is geschikt voor accu’s van motor, auto, tractor, kleine boot, bestelwagen en aanverwante voertuigen met 12V spanning. De Alaska is gemaakt voor alle accu’s; Gel, Wet, PbCa, AGM, Spiral, MF en Start-Stop.

Ook laden accu's 300Ah mogelijk
Normaal laden gebeurt met 12A, het snelladen/boostladen gebeurt met 15A. De acculader is zeer geschikt voor het opladen van accu’s tot 200Ah. Het totale laadproces – van leeg naar helemaal vol – duurt zo’n 16 uur met de genoemde effectieve laadstroom van 15 ampère. Het volladen en onderhouden van een helemaal lege 300Ah-accu is met dit apparaat van de Italiaanse specialist Telwin eveneens mogelijk, in ongeveer 25 uur.

Starthulp
De 12V-accu van uw auto, motor, busje of kleine motorboot een boost geven om te kunnen starten, kan met een piekstroom van 50A. De Alaska 150 Start is ook als starthulp geschikt voor accu’s vanaf 10Ah en tot 200Ah. Laad overigens bij een middelzwaar Diesel-voertuig de accu eerst 10-15 minuten op. In de meeste gevallen zal de startstroom van 50A vervolgens genoeg kunnen zijn om te starten.

Overzichtelijke programmering
Bij het bedieningspaneel van deze - budgettair zeer verantwoorde - acculader/starter is gekozen voor duidelijkheid en eenvoud. Zo is er één simpele stand voor het vergaren van het extra startvermogen. U kunt eveneens met een enkele keuze de Charge-functie dan wel Tronic-stand instellen. De laatste stand stopt het laadproces automatisch wanneer de batterij-voltage te hoog oploopt, en herstart vanzelf wanneer dit voltage weer voldoende is gedaald. Bij de Charge-stand kunt u het laden eventueel iets langer laten doorlopen, maar dient u het wel zelf tijdig en handmatig te stoppen.

Bij Charge/Tronic programmeert u verder opnieuw met één klik de normale of snellere stand van laden (de laatste is de BUS-stand, waarmee ook auto en motor met een accu-capaciteit tot zo ongeveer 90Ah kunnen boostladen).


• Netspanning: 230 V
• Nominale referentiecapaciteit min/max: 10 - 200 Ah
• Stroom van conventioneel laden: 12 A
• Startpiekstroom: 50 / 100 A
• Regelstanden: 2
• Stroom van efficiënt laden: 15 A
• Afmetingen l x b x h: 245 x 195 x 130 mm
• Gewicht: 5,9 kg