Telwin dynamic 320

Adviesprijs€ 410,00
-30%
€ 289,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Het startboosten met de Telwin Dynamic 320 is mogelijk voor alle soorten accu’s 12V en 24V. De (snel)laadfunctie van dit apparaat is in eerste instantie vooral geschikt voor alle natte accu’s met eveneens beide voltages. Deze zeer solide Telwin lader én starthulp is bijzonder geschikt voor auto, boot, bestelbus, lichte vrachtwagen, tractor, zwaardere vrachtwagen en bijvoorbeeld graafmachine.

Laden: óók droge accu’s!
Ook droge accu’s zoals Gel en AGM kunt u met deze Telwin uitstekend opladen. Zorg bij deze accu’s wel voor tijdig, handmatig beëindigen van het laadproces, aangezien het laden niet automatisch stopt wanneer de accu vol is. Dit kunt u het beste doen met een voltmeter. Loopt de op het apparaat aanwezige ampèremeter terug naar bijna nul? Dan is ook dat een indicatie dat de accu (bijna) vol is.

Startvermogen: maximaal 300A
Deze Telwin acculader met krachtige startfunctie (als gezegd: voor alle soorten accu’s) heeft een maximale startcapaciteit van 300A. Dit piekvermogen aan stroom is beschikbaar voor lege of zo goed als lege accu’s. Wanneer de accu van het te starten voertuig nog ietwat voller is gebruikt deze Dynamic een maximale startpower van 180A.

De grens voor het bepalen van 180 of 300A aan piekstroom
De grens die aangeeft of de accu leeg is – en van deze Dynamic dus een startvermogen krijgt van 300A – ligt bij 1 v/c, vaak ook 1v/e genoemd. Beide betekenen hetzelfde: nog maar 1 volt aan spanning per cel/element (een 12V accu heeft overigens zes cellen, een 24V accu heeft er twaalf).

Laden (30A) en snelladen (45A) voor vele capaciteiten
Het normaal laden gebeurt met 30 ampère, het boostladen met 45 ampère. Op de traditioneel vormgegeven ampèremeter op het display leest u deze laadstroom af. Er zijn twee standen van conventioneel laden: voor accu’s van 20 tot 100 Ah en voor accu’s van 100 tot 400 Ah. Daarnaast is er de maximale (snel)laadstand, geschikt voor accu’s van 60 tot 700 Ah.